05 maart 2017

Noord IJsland

In februari 2017 ben ik met een groep fotografen op fotoreis naar Noord IJsland geweest om landschapsfoto's te maken. De landschappen waren fantastisch! Omdat de temperatuur relatief hoog was voor de tijd van het jaar (het was rond het vriespunt) en omdat er weinig sneeuw lag, kwamen de kleuren van het landschap sterk naar voren. De kleuren in combinatie met het winterse licht stelden ons in staat schitterende beelden te maken.

Tijdens de reis hebben we twee gebieden bezocht. De eerste vijf dagen zaten we aan de rand van het Myvatn meer. Van daaruit hebben we verschillende locaties bezocht, zoals de Hverfjall krater, de geothermische velden Leirhnjúkur en Hverir, de Dimmuborgir rotsen en de Godafoss waterval. Daarna hebben we drie dagen in het dorpje Varmahlid gebivakkeerd. Van daaruit bezochten we het strand van Saudarkrokur, de basalt kolommen bij Hofsós, de Kolugljúfur waterval en de fotogenieke Hvitserkur rots. Op deze website zijn van alle hier genoemde lokaties foto's te vinden.

De reis werd georganiseerd door Nordic Vision (www.nordicvision.nl) en stond onder leiding van de bekende Nederlandse landschapsfotograaf Theo Bosboom (www.theobosboom.nl). Voor mij was deze reis in de afgelopen vier jaar de vierde reis met deze organisatie, telkens naar IJsland. Bij iedere reis gingen mijn kennis van en ervaring met landschapsfotografie met sprongen vooruit. Dat merk ik zelf en dat krijg ik ook terug van de mensen die mijn fotos van deze reizen kennen. Hopelijk is mijn ontwikkeling als landschapsfotograaf zichtbaar in de foto's op deze website. Veel plezier met het bekijken van de foto's.  

 

30 november 2016

Publicatie van mijn foto

Prachtig nieuws. Deze maand kwam het boek Atlas van de Schie uit. De samenstellers van het boek zijn Jaap Evert Abrahamse, Ad van der Zee en Menne Kosian. In het boek is één van mijn foto’s afgedrukt. De afdruk beslaat twee volle pagina’s (de nummers 18 en 19) en draagt als titel ‘Hedendaagse natuurontwikkeling in de Ackerdijkse Plassen met het silhouet van Rotterdam op de achtergrond’. Het gaat om onderstaande foto. Ik voel me heel trots.

15 oktober 2016

Opnieuw een prachtig resultaat van een fotowedstrijd

Goed nieuws. Vandaag kreeg ik het oordeel van de rechters van het 7 EPSON International Pano Awards. De foto die ik binnenkwam, die hieronder wordt weergegeven, is geselecteerd als een van de 50 beste foto in de categorie 2016 Amateur (Natuur). Voor mij is dit een zeer goed resultaat. De foto is hier te vinden:
https://thepanoawards.com/awards/2016-amateur-nature-landscape-top-50/

30 mei 2016

Het meest westelijke punt van Europa

In mei 2016 ging ik met een groep fotografen op foto reis naar West IJsland. Tijdens die reis gingen we naar twee gebieden.

Het eerste gebied was dicht bij de stad Arnarstapi op Snaefellsnes schiereiland in de regio Vesturland in IJsland. In dat gebied maakte ik foto's van de rotsen in zee, die bestaan uit basalt formaties met bizarre vormen. Zoals de rotsen op deze foto van de kust bij Dritvik. De rotsformaties zijn voornamelijk zwart, aangevuld met een aantal andere kleuren zoals groen en paars.

Het tweede gebied was dicht bij de Latrabjarg Cliffs in de Westfjorden van IJsland. Deze kliffen zijn beroemd om de papegaaiduiker kolonie die er leeft. De mooiste locatie voor landschapsfotografie in dat gebied was het Rauðisandur strand. Rauðisandur betekent letterlijk 'rood zand'. De kleuren van het zand variëren van rood naar geel, en op sommige plaatsen van rood naar zwart.

Opnieuw werd de reis georganiseerd door Nordic Vision (www.nordicvision.nl), onder leiding van de bekende Nederlandse landschapsfotograaf Theo Bosboom (www.theobosboom.nl).

1 maart 2016

Prachtig resultaat fotowedstrijd.EU 2015

Geweldig! Vandaag kreeg ik het bericht van de organisatoren dat twee van mijn inzendingen voor de fotowedstrijd.EU 2015 uit ongeveer 10.000 inzendingen zijn geselecteerd voor publicatie in het jaarboek 2015. Het gaat om onderstaande foto’s, één foto in de categorie Landschap & Architectuur en één foto in de categorie Vogels. Met dit resultaat ben ik heel blij.

27 februari 2016

Het mooie licht van Bonaire

In februari 2016 gingen mijn vrouw en ik voor een tweeweekse vakantie naar een van de mooiste delen van het Nederlandse Koninkrijk, het eiland Bonaire. Dit eiland maakt deel uit van de Nederlandse Antillen in het Caribisch gebied.

De koraalriffen van Bonaire zijn een paradijs voor duikers en snorkelaars. Veel toeristen gaan de Bonaire om een kijkje te nemen in dit grootste natuurgebied van Bonaire, het Nationaal Marine Park. Dat deden wij ook, hoewel we onder water geen foto's hebben gemaakt.

Om foto's te maken, gingen we naar het tweede natuurgebied van Bonaire, het Washington Slagbaai Nationaal Park. Het landschap in dit park is uniek, zoals te zien is op de foto's op deze website. Vooral het licht in Bonaire is buitengewoon.

30 september 2015

De kleuren van IJsland

In september 2014 en opnieuw in september 2015 ging ik met een groep fotografen op een foto reis naar Zuid West IJsland. Tijdens die reis bezochten we een aantal van de mooiste locaties in IJsland. Vooral in de herfst zijn de kleuren van het land en de vegetatie op zijn mooist.

De belangrijkste locatie voor mij was bij de Hraunfossar watervallen. De Hraunfossar zijn lava watervallen. Over een afstand van bijna een kilometer lijken vele kleine watervallen uit het lavaveld Hallmundarhraun de rivier in te stromen. Mijn website bevat een aantal kleurrijke herfst beelden van deze watervallen bij zonsopgang.

In het gebied rond Thingvellir namen we enkele dagen de tijd om foto's van de herfst kleuren te nemen. Verder bezochten we het aantal spectaculaire watervallen, zoals Gullfoss, Bruarfoss en Faxifoss. Foto's van deze watervallen zijn beschikbaar op mijn website.

Niet alleen de watervallen, maar ook de bergen van IJsland zijn bedekt met prachtige kleuren van de vegetatie en van de hellingen van ryolietbergen. De aldaar gemaakte landschapsfoto’s zijn fantastisch en stimulerend.

De reis was georganiseerd door de Nordic Vision (www.nordicvision.nl) en stond onder leiding van de bekende Nederlandse landschapsfotograaf Theo Bosboom (www.theobosboom.nl).

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: